top of page

אכילה מחזקת בזמן החופש הגדול

הילדים בבית, חם בחוץ ואנחנו ההורים רובינו בעבודה. הכל משתנה, שעות השינה, זמן השימוש במסכים, זמן הארוחות וגם סוג הארוחות. חוסר סדר אחד גדול.

חוסר הסדר הזה שאנחנו כהורים וגם הילדים חווים בחופש גורם לנו לצאת משליטה והילדים חווים סוג של חוסר סדר וגבולות. גם גיל הילדים משפיע על ההתנהלות. כאשר מדובר בילדים קטנים יחסית (ילדים בגילאי 3-7) אנחנו בהחלט יכולים לתכנן להם סדר יום מסוים מכל הבחינות (אוכל, פעילות, זמן איכות). אך כאשר מדובר בילדים יותר גדולים (מעל גיל 8 ומתבגרים) נוצר קושי של ממש. הם יוצרים לעצמם סדר יום שברוב הפעמים לא מתאים לנו כהורים , שעות השינה משתנים וגם שעות צריכת האוכל משנים בהתאם לשעות הערות שלהם.

אז מה מומלץ לעשות ואיך עוזרים לילדים לשמור על סדר בארוחות ?

1. קודם כל לבצע תיאום ציפיות ! – תמיד מומלץ להתחיל בצעד הזה כדי שהילדים יבינו מה אנחנו רוצים שיקרה ושהם ישתפו את הרצונות שלהם וכך לבנות סדר יום שמתאים לשניים . תזכרו תמיד בזמן שאין תיאום ציפיות אז אנחנו מצפים שיקרה משהו מסוים אך במקביל הילדים עושים משהו אחר וכתוצאה מזה אנחנו חווים הרבה עומסים מבחינה רגשית ותחושת כעס שלרוב מתבטאת בכעסים, ריבים וצעקות. מומלץ מאוד להסביר ולשתף את הילדים למה זב חשוב לכם שישמרו על סדר במיוחד מבחינה תזונתית, מה זה יעשה להם מבחינה פיזית.

2. שמירה ככל האפשר על סדר בארוחות – ההמלצה שלי שתכינו תוכנית תזונתית משפחתית שבה גם אתם וגם הילדים יודעים מה אוכלים ומתי . סדר בארוחות יעזור לתחושה של שליטה וגם יקטין את הנשנושים והחיפוש אחרי החטיפים, דבר שישפיע על ההתנהגות וההתנהלות של הילדים . טיפ : ניתן להכין לילדים קופסאות אוכל ולשים אותם במקרר עם שם ושעה– כך פחות תתעסקו בהכנות וגם הילדים פחות יחפשו מה לאכול .



3. נשנושים בריאים בהישג יד – ילדים ומבוגרים אוהבים לנשנש. זה קורה במיוחד כשאנחנו חווים חוסר סדר או שליטה. הפעולה של הנשנוש גורמת לנו לחוות הקלה ורגיעה ולרוב זה גם מתפרש כפיצוי (אנחנו מפצים את עצמנו על מה שאנחנו חווים). אם כבר מנשנשים אז מומלץ לנשנש מזונות בריאים כמו : פירות וירקות (שטופים מראש ומונחים על השולחן), פירות יבשים אורגנים (כמו חמוציות / תמרים / אננס), אגוזים ושקדים לא קלויים (תלוי בגיל הילדים), חטיפים בריאים (צ'יפס מופחת מלח, חטיפי אצות, גזר, תפוח מיובש, אננס מיובש ועוד ..

4. להקפיד על שתיית מים – ממליצה מאוד למלא בקבוק לכל ילד וגם לכם ולשתות במשך היום (הבקבוק יעזור לכם לדעת כמה שתיתם וברוב המקרים יעודד את שתיית המים). בנוסף, ניתן להכין בקבוק מים בטעמים שמעודדים שתיית מים. ניתן להכין 2-3 טעמים מגוונים ולשתות מהם במשך היום - מים עם לימון ונענע | מים עם פירות יער או מלון | מים עם מלפפון = טעמים אלה הכי מומלצים כי הם מרעננים וגם מורידים את הטמפרטורה של הגוף בימי הקיץ החמים.


5. לישון מספיק ולהוסיף פעילות גופנית / תנועה – חוסר שעות השינה וחוסר בתנועה / פעילות גופנית גורמים לגוף לחוות עייפות וחולשה דבר שמשפיע על צריכת האוכל שלנו בדגש על צריכת הפחמימות והמתוקים (שהם מעלים לנו את האנרגיה בזמן שחווים עייפות ויוצרים מצב של תלות – כלומר הגוף הופך להיות תלוי בסוכרים כדי להעלאת את האנרגיה). לכן סדר בשעות השינה ישפיע על הערנות וגם על האנרגיה והוספת פעילות או תנועה יספקו לגוף את המענה מבחינת חידוש האנרגיה וגם העלאת מצב הרוח .


המלצות אילו נכונות גם בזמן שאתם מטיילים, אז הכל חופשי (כי זה חופש) אך לצערי (או לשמחתי) מערכות הגוף שלנו לא יודעות מה זה חופש ולכן מה שאנחנו נאפשר לעצמנו בזמן חופש / טיול ברוב הפעמים חוזר אלינו בתחושת העייפות / חוסר האנרגיה הקשה בימים אחרי הטיול / החופש ולכן מומלץ מאוד לנסות לשמור על סדר באכילה, צריכת נשנושים בריאים, שתיית מים ופעילות כדי לחזור לשגרה אחרי בצורה יותר נוחה וקלה .


באהבה – ערין

Comments


bottom of page