בזמן שהעולם מתמלא באוכל מהיר, תעשייתי ומעובד, אנחנו ההורים מתקשים יותר ויותר לגרום לילדים לאכול בריא, מסודר ומאוזן.
דבר זה משפיע באופן ישיר על המערכת יחסים שלנו עם הילדים וגם שלנו עם עצמנו.
כי מי לא רוצה שהילדים שלו יבחרו באופן אוטומטי וטבעי ובאוכל בריא ומזין. וגם מי לא רוצה להיראות טוב, להרגיש חזק ומלא באנרגיה.
מתברר שישנם כמה כישורי חיים מהותיים, חשובים והכרחיים, שההטמעה שלהם אצל הילדים שלנו יעזרו לנו ולהם לבחור באוכל בריא ומזין בקלילות, הנאה ואוטומטיות.
ולמען האמת, כישורים אילו לא רק ישפרו את האכילה שלכם ושלהם, אלה גם יחזקו את הקשר ביניכם וישפיעו על האווירה בבית, על רמת האנרגיה שלכם ועל הדימוי העצמי.
אז בואו לגלות את חמשת כישורי החיים :
1. הכנת סלט ושימוש בסכין
זה אולי נשמע פשוט מדי, אך הכנת סלט או אפילו חיתוך ירקות יגרמו לילדים שלכם לפתח ביטחון עצמי מעצם אחיזת הסכין וחיתוך. במקביל לכך, התעסקות עם ירקות יחברו את הילדים לאוכל בריא ומזין, יגרום להם לאכול יותר ממזון זה ובהמשך יגרום להם לחשוב איך ניתן לגוון בסלט או בחיתוך הירקות דבר שמחזקת את החשיבה היצירתית.
2. תכנון ארוחות במשך היום / השבוע
מעבר לזה שתכנון עושה סדר וגורם לכם לאכול מסודר ומאוזן, זה יפתח את יכולת הסדר אצל הילדים וזה ישפיע באופן ישיר על האכילה שלהם ובמקביל יפחית באופן משמעותי את הנשנושים והחיפוש אחרי אוכל.
בנוסף לכך, תכנון ארוחות ילמד את הילדים לראות את התמונה הרחבה, כלומר מה אוכלים בכל היום השבוע, לגוון ולאזן. זה ילמד אותם להיות פתוחים לשינויים, דיוקים והתאמה יותר ובמקביל זה יפחית את "העקשנות" שלהם לבחור באותו דבר / מזון כל יום.
חשוב לציין, כדי להטמיע כישור חיים זה אנחנו צריכים ליישם אותו באופן הדרגתי. כלומר- בהתחלה מומלץ להתחיל בתכנון יומי, לאחר מכן לעבור לתכנון יומיים שלושה ורק לאחר מכן לעבור לתכנון שבועי.
3. למצוא פתרון לכל קושי
אחד הכישורים הכי חשובים, שיעזור לילדים כמעט בכל דבר בחיים.
כשמלמדים את הילדים למצוא פתרון ומתרגלים את זה בעצמנו את הפוקוס שלנו הולך על הדברים החשובים, הדברים החיוביים והמקדמים. ובמקביל הביטחון העצמי והערך העצמי שלנו מתחזקים ומאוד.
איך זה קשור לאוכל ?
כשילד לא רוצה לאכול מאותו אוכל או שיש לו קושי עם מרקם / טעם / מזון מסוים ומלמדים אותו למצוא פתרון לקושי שהוא חווה או למצוא תחליף (שזה גם פתרון) לארוחה שהוא לא רוצה לאכול אז האכילה שלנו מחזקת מעצם זה שהוא מוצא לעצמו את הפתרון שמתאים לו באופן אישי, וזה מחזק אותו ואת יכולות היצירתיות והחשיבה שלו.
4. לשטוף כלים
גם לילדים קטנים. מחקרים מראים ששטיפת כלים מהווה תרפיה ומורידה את רמת הלחץ והמתח אצל הילדים וזו סיבה מספיק טובה כדי לעזור לילדים להיות רגועים ושלווים במיוחד אחרי יום ארוך במסגרת או אחרי סערת רגשות הילד חווה ולא מצליח לבטא מילולית.
בנוסף, שטיפת כלים גורמת לילדים להיות יותר מחוברים לעצמם וליכולות שלהם.
5. לעשות קניות לפי רשימת קניות ולהשוות מחירים
אף על פי שאתם ההורים מבצעים את הקניות, מחליטים מה לקנות ומה לא ואף משווים מחירים, חשוב מאוד ללמד את הילדים לעשות זאת בעצמם.
כי זה יפתח אצלם את החשיבה הכלכלית והצריכה הנכונה והנבונה. בנוסף לזה שבזמן שהילדים מבצעים את הקניות על פי רשימה הם מפתחים אצל את חשיבות הסדר עדיפות והאיפוק. השוואת המחירים גורמת לילדים להיות אחראי על מה הוא קונה ומבחינה תזונתית השוואה בין מוצרים מלמדת את הילד להסתכל גם על הרכיבים ולא רק על המחיר ובכך הבחירות שלכם משתפרות.
מזמינה אותכם לסמן את כישור החיים שאותו אתם מתחילים לבצע למשך שבוע
ולאחר מכן תבחרו באחד אחר לפי סדר העדיפות שלכם .
אשמח לענות על שאלות
ומוזמנים לשתף בדבר אחד שלמדתם מכתבה זו :)
בברכה - ערין
コメント